Kosmetyki naturalne ZADAJ PYTANIE
  • Mydło z węglem aktywnym do cery trądzikowej

Symbol: 5906660352112

Waga: 110 g Rozmiar kostki mydła: ok. 8x5x3 cm Termin ważności: 2 lata od daty produkcji

18.99
szt Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 11.82
Paczkomaty InPost 11.82
Kurier 12.9
Paczkomaty InPost (pobranie) 14.88
Kurier (pobranie) 16.47
Dostępność Dostępny
Zostaw telefon

Naturalne mydło węglowe do cery trądzikowej

Jest kosmetykiem prostym, zadaniowym i skutecznym. Dodany do mydła węgiel aktywny absorbuje zanieczyszczenia, otwiera i oczyszcza pory, rozjaśnia i wyrównuje koloryt skóry. Doskonale radzi sobie z trądzikiem, zaskórnikami, skórą łojotokową. Ilość pozytywnych opinii mówi sama za siebie. Masz problem z trądzikiem? Już nie masz.


Właściwości mydła z węglem aktywnym

Jednym z najważniejszych składników mydła do cery trądzikowej jest węgiel aktywny. Ma silne właściwości oczyszczające, absorbujące nadmiar sebum oraz zanieczyszczenia zgromadzone na skórze. Stosowany w pielęgnacji systematycznie oczyszcza i redukuje ilość produkowanego łoju w gruczołach łojowych, co wpływa znacząco na zmniejszenie się ilości zaskórników otwartych (tzw. wągrów). Po zastosowaniu mydła węglowego zalecamy się aplikację toniku lub hydrolatu w celu przywrócenia skórze równowagi kwasowo-zasadowej (prawidłowe pH skóry jest lekko kwaśne i oscyluje w granicach  pH= 4,7-5,6).

W większości spotykamy się z bardzo pozytywnym odzewem odnośnie działania naszego mydła węglowego, weź jednak pod uwagę, że ze względu na różne typy cery i źródła występowania problemów skórnych (np. trądziku), nie jesteśmy w stanie dać Ci stu procent gwarancji, że w Twoim przypadku zadziała.

 

Skład: Zmydlone: olej kokosowy, masło shea, olej lniany, węgiel aktywowany

INGREDIENTS : Sodium cocoate, sodium shea butterate, sodium linum usitatissmum, activated charcoal

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.