Kosmetyki naturalne ZADAJ PYTANIE
  • Aktywny węgiel drzewny

Symbol: 2558
14.99
szt Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 11.82
Paczkomaty InPost 11.82
Kurier 12.9
Paczkomaty InPost (pobranie) 14.88
Kurier (pobranie) 16.47
Dostępność Dostępny
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

Aktywny węgiel drzewny

W kosmetyce istnieje kilka zastosowań aktywnego węgla. Znaleźć go można jako składnik:

 

Jest również możliwość samodzielnego dodania go do swoich ulubionych kosmetyków.

 

Dla skóry

Dzięki zdolności pochłaniania toksyn, zanieczyszczeń skóry, zrogowaciałego naskórka, węgiel aktywny często wykorzystywany jest do pielęgnacji skóry. Dodatkowo posiada działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i kojące, zwalcza zaskórniaki i łagodzi stany zapalne, dlatego najczęściej stosowany jest w kosmetykach do cery trądzikowej. Najlepszym takim kosmetykiem jest mydło do cery trądzikowej. Węgiel aktywny jestłagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień, pozostawia uczucie świeżości.

 

Dla włosów

Węgiel aktywny nadaje się również do pielęgnacji włosów, szczególnie przetłuszczających się, wypadających i tych z łupieżem. Dzięki swojej porowatej strukturze skutecznie czyści każde zanieczyszczenie włosa, przez co pozwala im swobodnie oddychać. Dodając węgiel aktywny do swojego szamponu i korzystając z niego regularnie efekt będzie widoczny natychmiastowo. Włosy będą świeże, lekkie i uniesione u nasady.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.